Celal Ülgen: KHK'nın amacı toplumu alıştırmak, işkencecileri aklamak!

ABC Haber MerkeziTele1 TV'de Ana Haber Bülteni'ne telefonla ile bağlanan Hukukçu Celal Ülgen, son yayınlanan 696 sayılı KHK'nın 37'inci maddesine eklenen 2'inci fıkrasının kabul edilemez olduğunu belirtti. İfadenin Türk Ceza Kanunu'nun...

ABC Haber Merkezi

Tele1 TV'de Ana Haber Bülteni'ne telefonla ile bağlanan Hukukçu Celal Ülgen, son yayınlanan 696 sayılı KHK'nın 37'inci maddesine eklenen 2'inci fıkrasının kabul edilemez olduğunu belirtti. İfadenin Türk Ceza Kanunu'nun 25'inci maddesinde meşru müdafaa ilkesine aykırılık oluşturduğunu şu sözlerle ifade etti: "TCK'da meşru müdafaa maddesi var. Kendisinin ve 3’üncü kişilerin hayatının tehlikeye girmesi halinde yapacağı müdahalelerden dolayı kişi sorumlu tutulmaz. Bunun meşru müdafaa sınırında kalıp kalmayacağına karar verecek kişi yargıçtır. Yargıcın takdirindeki konuyu buraya koyarsanız hata yaparsınız."  

İŞKENCE YAPANLARIN EYLEMİ MEŞRU MÜDAFAA SAYILMAZ

Ülgen şu sözlerle devam etti: "Yakaladığı erleri infaz eden, kamçılayan, işkence yapan, suçlu gördüğü kişiyi köprüden aşağı atan barikattan aşağı atan kişilerin eylemi meşru müdafaa sayılmaz. Bunu getirirseniz eylemlerine örtülü bir af getirmiş olursunuz. Bütün bu hareketler sonucunda tek bir sivil için açılmış davaya örnek gösteremezsiniz. Kimin için çıakrttınız bu kanunu? Hiçbir şey söyleyemiyorlar. Bu bakımdan bu toplumu alıştırmadır. Bu tür kişileri aklamak için çıkarılmış bir kanundur." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever açıklama yaparak tarih verdi
Yöneylem Araştırma sorusu: 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?': İktidara güven her geçen gün azalıyor
İYİ Parti'den istifa etti sonrasında CHP'ye geçti!
DEM Parti'den '27 belediye kayyım atanacak' diye Nedim Şener'e yanıt geldi
Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!