Celal Ülgen’den Yanardağ’ın tutukluluğuna ret kararına sert eleştiri: Türkiye’de itiraz etmenin hiç bir anlamı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın tutukluluğuna itiraz reddedildi. Ret kararı hakkında konuşan Avukat Celal Ülgen, “Türkiye’de itiraz etmenin asla bir anlamı kalmamıştır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Yanardağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Ret kararını eleştiren Avukat Celal Ülgen, “Talebin kabul edilmeyeceğini reddedileceğini konuşmuştuk. Tutukluluğa itiraz sürecinde dosayı inceleyen makam tutuklama kararını sulh ceza verdiği için itiraza asli ceza mahkemesi baktı. Bu mahkemeler her ne kadar birbirlerinin astı üstü gibi görünseler de birbirlerinin verdiği kararlara saygı gösteren mahkemeler oldular. Aslında itiraz müessesesi kişilerin zarara uğramaması için kurulan müesseseler olmasına rağmen Türkiye’de itiraz etmenin hiç bir anlamı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Kararın hukuka aykırı olduğunu belirten Ülgen, “Bu açılardan baktığımızda asli ceza mahkemesinin tutukluluğun itirazını kabul etmemesi aslında tutukluluk koşullarının var olduğunu göstermiyor. Tutuklama özellikle Merdan Yanardağ oldukça mümkün olmayan ve baş vurulması asla istenmeyen bir yaptırımdı. Bu nedenle bunun bir an önce kaldırılması gerekirdi. Tutuklamaya itirazın reddi kararı da en az tutuklama kararının gereksizliği gibi asliye ceza mahkemesinin verdiği ret kararı da hukuka aykırıdır” dedi.

Yargı Haberleri

Eşinden habersiz bunu yapan yandı: Artık boşanma sebebi sayılacak
Annesini öldürüp, babasını yaralayan sanığa iyi hal indirimi
Mahkemenin bugün karar vermesi bekleniyor
Yurdun bir kısmına bahar diğer kısmına sağanak gelecek
Tribün kapatma cezası kaldırılıyor