Celtic'e Yıkım: Borussia Dortmund'un Şampiyonlar Ligi Şovuna Hazır Olun!

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Celtic'i 7-1 mağlup ederek tarihi bir galibiyet aldı. Karim Adeyemi’nin hat-trick yaptığı gece, Hakan Çalhanoğlu'nun frikikten attığı golle Inter’in de kazanması dikkat çekti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında futbolseverler, unutulmaz bir geceye tanıklık etti. Borussia Dortmund, teknik direktör Nuri Şahin önderliğinde, sahasında Celtic'i 7-1 gibi çarpıcı bir skorla mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu sonuç, hem takımın moralleri hem de taraftarın umutları için büyük bir yeniden doğuş anlamına geldi.

ADEYEMİ’DEN TARİHE GEÇEN HAT-TRICK
Dortmund’un yıldızı, ilk yarıda hat-trick yaparak büyük bir başarıya imza atan Karim Adeyemi oldu. Genç futbolcu, Mario Gomez'den sonra bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında üç gol atan ilk Alman futbolcu olma unvanını kazandı. Gomez’in bu başarıyı 2011 yılında Bayern Münih formasıyla elde ettiğini hatırlatmakta fayda var.

DORTMUND’UN GOL PERFORMANSI
Dortmund’un diğer gollerini Emre Can, Serhou Guirassy ve Felix Nmecha kaydetti. Emre Can, penaltıdan attığı golle skora katkı sağlarken, Guirassy’nin iki golü de maçı pekiştirdi. Celtic ise yalnızca Daizen Maeda'nın attığı golle maçı geçiştirebildi.

İTALYAN DEVİ DE ŞOV YAPTI
Gecenin bir diğer dikkat çeken maçı, Inter'in Kızıl Yıldız'ı 4-0 ile geçtiği karşılaşmaydı. Hakan Çalhanoğlu, frikikten attığı muazzam golle takımını öne geçirerek bir kez daha kalitesini gösterdi. Inter’in diğer golleri ise Marko Arnautovic, Lautaro Martinez ve Mehdi Taremi'den geldi.

BÜYÜK TAKIMLAR GALİBİYETLERİNİ SÜRDÜRDÜ
Barcelona, Young Boys'u evinde 5-0'lık farklı bir skorla mağlup ederek taraftarlarını sevindirirken, Manchester City de Slovan Bratislava'yı 4-0’la geçerek rahat bir galibiyet aldı. Wembley'de Arsenal, Paris Saint Germain’i 2-0 mağlup ederek puanını artırmayı başardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.