Cem Garipoğlu'nun Mezarında Şok Gelişme: Açılan Mezardan Gelen İlk Görüntüler

Münevver Karabulut'u 2009 yılında vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi. 14 yıl önce Türkiye'yi derinden sarsan cinayetin ardından cezaevinde intihar eden Garipoğlu’nun mezarıyla ilgili yıllardır süregelen tartışmalar, yetkililerin mezarın açılması yönündeki..

CEM GARIPOĞLU'NUN MEZARININ AÇILMASINA KARAR VERILDI: MEZARIN SON HALI GÖRÜNTÜLENDI

Münevver Karabulut’u 3 Mart 2009 tarihinde canavarca hislerle ve hunharca katleden Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri Cezaevi'nde kaldığı koğuşta intihar etmişti. Ancak yıllar geçmesine rağmen Garipoğlu’nun gerçekten intihar edip etmediği konusunda ortaya atılan iddialar, Karabulut ailesini harekete geçirdi. Aile, avukatları aracılığıyla mezarın açılmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep etti. Karabulut ailesinin avukatlarının talebi üzerine, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı fethi kabir işlemi için harekete geçti. Talep kabul edilerek, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için resmi talimat gönderildi.

"BU MUAMMA NIHAYET AYDINLATILACAK"

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarın açılması kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en çok sorulan ve halkın büyük bir kesiminin ikna olmadığı bu muamma, bu kararla nihayet aydınlanacak. Yıllardır süren hukuki mücadelemiz sonunda Sayın Başsavcılığın verdiği bu karar son derece önemli ve sevindiricidir. Müvekkil aile adına Sayın Başsavcılığa teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemini yakından takip edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

MEZARIN SON HALI DIKKAT ÇEKTI

Öte yandan, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verilmesinin ardından mezarın son hali merak konusu oldu. Yıllardır spekülasyonlara ve iddialara konu olan mezarın, alınan karar sonrası yapılan hazırlıklarda dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu gelişmenin, yıllardır tartışılan iddiaları sonlandırıp sonlandırmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.