Cem Küçük: Ankara saldırısının muhtemel faili Rusya

Gazetecileri hedef göstermesiyle tanınan Star gazetesi yazarı Cem Küçük, Ankara’da askeri servis aracına düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırının muhtemel failinin Rusya olduğunu öne sürdü.Küçük,...

Gazetecileri hedef göstermesiyle tanınan Star gazetesi yazarı Cem Küçük, Ankara’da askeri servis aracına düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırının muhtemel failinin Rusya olduğunu öne sürdü.

Küçük, Rusya’nın, uçak krizinden beri tetikte beklediği belirterek, düşürülen uçağa karşılık bu saldırıyı düzenlemiş olabileceğini de iddia etti. 

Küçük'ün yazısından bir bölüm şöyle: 

İki gün önce Genelkurmay kavşağındaki patlamayı PKK’nın yaptığı açık. Dün devletin en tepesindeki bazı güvenlik bürokratlarıyla konuştum. Hepsi bu saldırının arkasında ihtimallerden biri olarak Rusya’yı görüyor. PKK burada sadece taşeron. Günümüz dünyasında terör örgütlerinin istihbarat örgütlerinin kirli işlerini yaptıkları su götürmez bir gerçek. Rusya, düşürdüğümüz uçağına karşılık bu saldırıyı yapmış olabilir. Çünkü ne zamandır Rusya özellikle Suriye sınırımızda tetikte bekliyor. Bir Türk uçağını düşürsem diye her fırsatı kolluyor. O yüzden Ankara saldırısının muhtemel birincil faili Rusya’dır. Suriye’deki savaşa en çok müdahil olan Rusya’nın kendisi. Dün Newsweek dergisinde “Why Putin Wants the Syrian Ceasefire to Work (Putin niçin Suriye ateşkesinin başarılı olmasını istiyor)'' başlığıyla güzel bir makale yayınlandı. Yazıyı yazan İngiltere’nin eski Moskova büyükelçisi Tony Brenton’dı. Brenton’a göre Batı, Putin Rusya’da Esad adına tam bir zafer istediğini düşünerek yanlış bir düşünceye saplanmış durumda. Brenton artık asla eskisi gibi Esad’ın tam bir kontrol sağlayamayacağını iddia ediyor. Aynı yazıda Türkiye PYD’ye vurdukça Rusya ile kaçınılmaz bir çatışma ihtimalinin belirenlerinin de altı çiziliyor.

İçeride ekonomik olarak göçen Rusya milliyetçi duyguları da kamçılayarak Suriye’de savaş ortamını körükleyecek her şeyi yapıyor. Putin başka şansı olmadığının da farkında. Batının ambargosu değil aynı zamanda petrol fiyatının düşmesi de Rus ekonomisini olumsuz etkiliyor. Suriye Putin için tek kaçış noktası. Eski dünya satranç şampiyonu Gary Kasparov 2015 ekiminde Putin’in bu sıkışmışlıktan kurtulmak için her türlü manyaklığı yapacağını ve Türkiye’yi hedef seçebileceğini, böylece NATO ile karşı karşıya gelebileceğini yazmıştı. ABD için Rusya’nın böyle davranmasının bir sakıncası yok. Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve sınırlarının değişmek istenmesi onlar için olağan.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?
'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'