Cem Küçük, Erdoğan’ın emekli maaşı ve asgari ücret artışıyla ilgili planlarını açıkladı!

İktidara yakın Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, emeklilerin 2025 maaş zammında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı düzenlemeleri duyurdu. Emekliler için önemli detaylar için haberimize tıklayınız...

Emekli maaşları ve asgari ücret artışları için geri sayım devam ederken, iktidara yakın medya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda inisiyatif alacağına dair haberler veriyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan ve AKP, emeklilerden önemli bir tepki almış, bu nedenle Erdoğan, 2024'ü emekliler yılı ilan etmişti.

Ancak emeklilerin ekonomik durumu ciddi şekilde kötüleşmiş durumda. Gazeteci Cem Küçük, emeklilerin son bir buçuk iki yıldır zor günler geçirdiğini belirterek, emekli maaşlarında iyileştirmeler yapılacağını öngördü. Asgari ücrette işçi tarafının talep edeceği oran belirlenirken, Küçük, "Tayyip Bey en az 5 puan artırır" ifadesini kullandı.

Cem Küçük, Türkiye gazetesi yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere yönelik önemli sürprizler yapacağını iddia etti. Emeklilerin zor durumda olması nedeniyle sandığa gitmeyen ve muhalefete oy verenlerin bulunduğunu vurgulayan Küçük, "AK Parti bunun bedelini seçimde ödedi" şeklinde konuştu. Küçük, emekli öğretmenlerin maaşlarının çalışan öğretmenlere göre düşük olduğunu belirterek, Erdoğan’dan bir seyyanen zam ya da iyileştirme beklediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.