Cem Küçük, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam miktarını net bir şekilde belirterek konuştu

Gazeteci Cem Küçük, bu hafta açıklanması beklenen emekli zammıyla ilgili son detayları paylaştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılacak zam miktarını net bir şekilde belirten Küçük, en düşük emekli maaşının hangi seviyeye çıkarılacağını da açıkladı.

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca emeklinin enflasyon farkı açıklamalarını beklediği bir döneme girildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen %24,73'lük zam oranı yanı sıra, en düşük emekli maaşının ne olacağı merak ediliyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere herhangi bir seyyanen zam veya refah payı ödemesi yapılmayacağını açıklarken, AKP'ye yakın gazeteci Cem Küçük ise emeklilere yapılacak zam konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önceki zam oranlarını doğru bir şekilde tahmin eden Küçük'ün bu sebeple içeriden bilgi aldığı düşünülüyor ve en düşük emekli maaşı için net bir rakam da verdi.

EMEKLİLER YÜZDE 25, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR YÜZDE 20 ZAM ALACAK

Küçük, yasal olarak belirlenen en düşük emekli maaşının gelecek değişikliklerle 12 bin liraya çıkarılacağını ifade ederken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise enflasyon oranı olan %24,73'lük zamın uygulanacağını açıkladı.

Zam kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakın bir zamanda duyurulması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.