Cem Küçük'ten Şaşırtan İtiraf: Emeklilere Yapılacak Büyük Sürpriz Açığa Çıktı

Hükümete yakınlığıyla tanınan Cem Küçük, milyonlarca emekliyi heyecanlandıracak önemli bir bilgiyi paylaştı. 2025 yılında emekli maaşları ve asgari ücrete yapılacak zamlarla ilgili tahminlerini açıkladı.

Milyonlarca vatandaş, yeni emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, 2025 yılı için emekli maaşı ve asgari ücret tahminlerini paylaşarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Küçük, emeklilere yönelik yapılacak düzenlemelere de değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliler için hazırladığı büyük sürprizi açıkladı.

Küçük, "Enflasyon yüzde 48, ancak halk bunu daha fazla hissediyor" diyerek, "Eğer enflasyon yüzde 30'a düşerse, Erdoğan bunu göz önünde bulundurur ve ek zam talebinde bulunabilir" dedi.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI BEKLENTİSİ

Yıl başında net 17.002 TL'ye çıkan asgari ücretin geleceğiyle ilgili tahminlerde bulunan Küçük, asgari ücretin 23.000 TL'ye kadar çıkabileceğini, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu miktarı 25.000 TL’ye yükseltme ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.

EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER

Küçük, "Erdoğan’dan emeklilere yönelik seyyanen zam veya iyileştirme bekliyorum" diyerek, emeklilere yüzde 30 zam yapılması durumunda kök maaş farklarının gündeme geleceğini belirtti. Bir örnek vererek, bir öğretmenin maaşının 48.000 TL olduğunu, ancak emekli öğretmenin maaşının 28.000 TL civarında kaldığını ifade eden Küçük, bu yüzde 70’lik farkın ciddi bir sorun olduğunu ve emekli öğretmen maaşlarının en az 35.000 TL’ye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.