Cem Özdemir'e 'Türk heyeti' nedeniyle polis koruması

Almanya'da gerçekleştirilen Münih Güvenlik Konferansı'nda Türk heyetiyle aynı otelde kalan Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir'e polis koruması verildiği öğrenildi.Özdemir, Münih Konferansı'na gelen Türk heyetinin korumalarının...

Almanya'da gerçekleştirilen Münih Güvenlik Konferansı'nda Türk heyetiyle aynı otelde kalan Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir'e polis koruması verildiği öğrenildi.

Özdemir, Münih Konferansı'na gelen Türk heyetinin korumalarının kendisine 'terörist' diyerek şikayet etmesi nedeniyle, polisin kendisine koruma verdiğini söylerken, Çavuşoplu iddiaları yalanladı.

'BANA TERÖRİST DİYORLAR'

Cem Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Polis bana Türk korumalarla ilgili bir sorun yaşandığını, bir teröristin ya da bir terör örgütü üyesinin, yani beni kastediyorlar, otelde kaldığını söylediklerini anlattı.''

Özdemir, Cuma günü otele giriş yaptığında, Türk korumaların kendisine öfkeli bakışlar atarak, kendisini işaret ettiklerini söyledi ve bunun üzerine Cumartesi sabah kapısının önüne polislerin geldiğini söyledi.

Münih Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Cem Özdemir dahil olmak üzere konferanstaki bir dizi kişiye koruma sağladındığı doğrulanırken, Özdemir'in iddiaları hakkında yorum yapılmadı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise gazetecilere ''Bu dğru değil, uydurma'' diyerek, Özdemir'in herhangi bir şekilde hedef alınmadığını söyledi ve milletvekilini Türkiye-Almanya ilişkilerini bozmaya çalışmakla suçladı.

Durumu korumalara sorduğunu söyleyen Çavuşoğlu, 'Hayır, doğru değil' yanıtını aldığını kaydetti.

Özdemir'in partisinde güç kaybetmesi nedeniyle böyle bir iddiada bulunduğunu öne süren Çavuşoğlu, ''Bence daha görünür olmak için, dikkat çekmek için bunu yaptı'' ifadelerini kullandı.

Cem Özdemir, Ocak ayında parti eş başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!