Cem Yılmaz'a suç duyurusu şoku

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Sarıay Derneği Başkanı ve eski İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet...

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Sarıay Derneği Başkanı ve eski İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, Cem Yılmaz'ın aynı diğer filmlerinde olduğu gibi çocuk ve gençleri tütün dolayısıyla bonzai, uyuşturucu ve gazlı içecekler, fast food ile şiddet gibi diğer bağımlılıklara özendirdiği, bunun da planlı ve sistematik bir uygulama olduğu öne sürüldü.

"Cem Yılmaz, daha önce kendisine yapılan uyarıları, basında yer alan haberleri hiçe sayıp, ısrarcı bir tutumla sinema-terapi metodu uygulayarak, büyük ihtimalle menfaat karşılığı bu tutumunu devam ettirmektedir" ifadesi yer alan dilekçede  son yıllarda genç ve çocuklarda başta sigara, bonzai olmak üzere, diğer bağımlılıkları hızla arttığına dikkat çekildi.

'CEZALAR EN AZAMİ HADDİNDEN VERİLMELİ'

4207 sayılı kanun, tütün ve uyuşturucu ürünlerinin bu tür yerlerde içilmesini ve tanıtımını yasakladığı halde gelecek nesillere kötü örnek olunduğu, tütün ve sigara fabrikalarının ekmeğine yağ sürüldüğü iddia edilen dilekçede, "4207 sayılı kanunun 5727 sayılı kanunla değişik maddeleri gereği verilmesi gerekli cezaların en azami haddinden ceza kesilmesi iktiza olunmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Sigaranın işlev olarak diğer uyarıcı ve uyuşturucu maddelerden hiçbir farkının olmadığı da öne sürülen dilekçede, Yılmaz'ın, ilgili yasalar çerçevesinde toplumsal, zihinsel ve bedensel yapıyı yıkmak suçlarından yargılanması talep edildi.

Prof. Dr. Kural, Cem Yılmaz hakkında 'Pek Yakında' filmiyle ilgili de "uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirdiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Yeni filmi "Arif V 216" ile bugünlerde çok beğenilen ve gişedeki başarısının sevincini yaşayan Cem Yılmaz'ın hakkındaki suçlamalara nasıl cevap vereceği ise merakla bekleniyor.





 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti