Cemaatçiler buna da inanmış!

Cemaat lideri Gülen'in bazı konuşmalarında ayağa kalkıp sonra tekrar oturduğunu belirten Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Keleş, "Bu 'Hazreti Peygamberimiz oraya geliyor, kendisi de hürmet gereği ayağa kalkıyor, otur deyince...

Cemaat lideri Gülen'in bazı konuşmalarında ayağa kalkıp sonra tekrar oturduğunu belirten Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Keleş, "Bu 'Hazreti Peygamberimiz oraya geliyor, kendisi de hürmet gereği ayağa kalkıyor, otur deyince oturuyor' anlamı taşıyormuş. Bu tür ifadelerin İslam'da hiçbir yeri yoktur, Hazreti Peygamberimizin istismarı söz konusu" dedi.

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bugünkü toplantıda son olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş'i dinledi.

'CEMAATÇİLERİN İFADELERİNE GÖRE'

Bazı sohbetlerde Gülen'in yaptığı çeşitli hareketlerin bir anlam ifade ettiğini dile getiren Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı sohbetlerinde Gülen, konuşması sırasında hafif ayağa kalkıyor ve tekrar oturuyor. Bu 'Hazreti Peygamberimiz oraya geliyor, kendisi de hürmet gereği ayağa kalkıyor, otur deyince oturuyor' anlamı taşıyormuş. Örgüt mensuplarının ifadelerinde bunları görüyoruz. Tabii bunları örgüt dışındakiler anlamıyor. Örgüt içinde tam anlamıyla bir bağlanma var. Başörtülü bir öğretmen hanım, 28 Şubat sürecinde örgüt liderinin talimatıyla başörtüsünü açmış, uzun yıllar sonra başörtüsü serbestliği ortaya çıkınca, kendisine 'Neden başını örtmüyorsun?' denildiğinde o da 'Biz emirle örteriz' diye cevap veriyor. Bu tam anlamıyla teslimiyeti gösteriyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İktidar Gezi Parkı için devrede
GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye