Cemaatçilere kritik uyarı: Kaçın

Cemaat’in yayın organı Zaman gazetesinde yazarken kayyum atanmasının ardından yayımlanan Yeni Hayat gazetesinde yazmaya başlayan Kerim Balcı, “Vatana hizmetin adresi hapishane değil'' başlıklı bir yazı yazdı.“HEMEN ÇIKIN,...

Cemaat’in yayın organı Zaman gazetesinde yazarken kayyum atanmasının ardından yayımlanan Yeni Hayat gazetesinde yazmaya başlayan Kerim Balcı, “Vatana hizmetin adresi hapishane değil'' başlıklı bir yazı yazdı.

“HEMEN ÇIKIN, HİÇ VAKİT KAYBETMEYİN''

“Hapishaneyi Medrese-i Yusufiye olarak gören bir gelenekten geliyorum'' diyen Kerim Balcı, “Takip etmediğim ve edilmesini tasvip etmediğim bir Twitter kullanıcısı, adımı tutuklanacak gazeteciler listesinde iki defa zikrettiğinde hapse girmek fikri hoşuma gitmemiş değildi'' ifadesini kullandı.

Geçen ağustos ayında Zaman’ın binasında ABD’nin Florida Eyaleti’nden bir iş adamıyla görüştüğünü söyleyen Kerim Balcı o görüşmeyi şöyle aktardı:

“Venezuela ve Küba’da yaşamış misafirim Türkiye’de medyaya yapılan baskılar konusunda biraz bilgi edinmiş, fazlasını öğrenmek istiyordu. O sordu, ben anlattım. Sonunda, ''Tamam’, dedi: ''Derhal ülkeyi terk ediyorsunuz.’ Anlayamadım. ''Hemen çıkın, hiç vakit kaybetmeyin’, dedi. ''Ne oluyor?’ dedim. ''Üç ay içinde terör örgütü ilan edilirsiniz. Sonra tek tek gazetelerinize kayyım atanmaya başlar. İki ila üç yıl içinde ülkede muhalif hiçbir gazete kalmaz’ deyiverdi. ''Bu kehanetin kaynağı nedir?’ demekten kendimi alamadım. ''Sizin yaşadığınız her şey Venezuela’da da yaşandı. Diktatörler birbirlerinden öğrenir. Ülkeyi terk etmelisiniz’ dedi.'' 

Kaynak: Oda TV

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az