Cemal Canpolat: Millet, egemenliği tek kişiye vermeye çalışanlara yanıtını verecek

CHP Kartal İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili “Neden Hayır?'' konulu bir panel düzenledi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele CHP Grup Başkanvekili...

CHP Kartal İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili “Neden Hayır?'' konulu bir panel düzenledi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu katıldı.

Panelin açılışında konuşan İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“15 Şubat Çarşamba günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla İstanbul 2. Bölge’de referandum hazırlıklarının startını vereceğiz. Mahalle temsilcilerimiz, delegelerimiz, meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız ile tüm partililerimizin yanı sıra birçok meslek odası, sendika ve sivil toplum örgütünün de katılımıyla İstanbul 2. Bölge’de Hayır kampanyamızı her kademede başlatmış olacağız.

AKP iktidarı 15 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. 15 yıl önce FETÖ ile yola çıktılar. Darbelerden şikayetçi gözüktüler ama birbirlerine darbe yaptılar. Birisi askeri darbe kalkışmasında bulundu. AKP de bunu fırsat bilerek sivil bir darbeyle ülkemizi karşı karşıya bıraktı. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi, muhalefeti teker teker tasfiye etmeye, sindirmeye, yok etmeye başladılar. 150’ye yakın ulusal ve yerel medya kuruluşunu kapattılar. Muhalefetin sesini duyurabileceği neredeyse tüm medya kuruluşlarını kapattılar.

Bunlar mağdur edebiyatıyla iktidar oldular. Şimdi ise kendilerinin dışında hiç kimsenin özgürlüğünü tanımayan bir noktaya geldiler.

Suriye’de ''Başka ülkelerin iç işlerine karışmayın’ dedik. Dinlemediler; ülkeyi savaşın, terör bataklığının içine soktular. Şimdi bizim dediğimiz noktaya geldiler. Madem dönüş dolaşıp bizim dediğimiz noktaya gelecektiniz; ülkemizi terör örgütlerinin yolgeçen hanına niye çevirdiniz, yüzlerce yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, toplumsal kutuplaşmaya neden sebep oldunuz?

PKK’nın Türkiye’de mühimmat depolamasına göz yumdular. Valilere PKK’ya operasyon yapılmaması yönünde talimatlar verdiler.

Bu kadar yetkiyle ülkeyi her alanda kaosa sürükleyenlerin daha fazla yetki istemesi kadar absürt bir durum olamaz. Ama buradan tekrar söylüyorum; kaybediyorlar. 16 Nisan’da bu millet, egemenliğini elinden alıp tek bir kişinin iradesine devretmek isteyenlere cevabını verecek.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir
Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!