Çember-21 Operasyonları: 4 Bin 491 Firari Suçlu Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Çember-21" operasyonlarıyla son 5 günde 4 bin 491 firari suçlunun yakalandığını açıkladı. 81 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, hırsızlık, dolandırıcılık ve narkotik suçları gibi çeşitli suçlardan aranan kişiler adalete teslim edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 5 gün içinde yurt genelinde gerçekleştirilen "Çember-21" operasyonları kapsamında, çeşitli suçlardan aranan 4 bin 491 firarinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 81 ilde düzenlenen bu operasyonlarda, hakkında yakalama kararı bulunan toplam 4 bin 491 kişi ele geçirildi. Yakalananlardan 4 bin 455'inin 5 yıla kadar, 19'unun 5-10 yıl arası, 17'sinin ise 10 yıl ve üzeri süredir arandığı tespit edildi.

Bu firariler arasında 690'ının hırsızlık, 291'inin dolandırıcılık, 130'unun yağma, 118'inin adam öldürme, 128'inin cinsel suçlardan, 860'ının narkotik suçlardan, 26'sının terör suçlarından ve 400'ünün kaçakçılık ile organize suçlardan dolayı arandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, yakalanan bu suçluların adalete teslim edildiğini vurgulayarak, "Firari suçlular için çember daralmaya devam ediyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda dolaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz." dedi. Ayrıca, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, sahil güvenlik ve operasyonlara katılan polisler ile jandarmalara teşekkür etti. "Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.