Cenk Ergün: "Gerçek Dışı Algılar Kulübümüzü Zayıflatıyor, Hedefimiz 25. Şampiyonluk!"

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, transfer çalışmaları ve takımın hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Gerçek dışı algıların kulübe zarar verdiğini belirten Ergün, 25. şampiyonluk ve 5. yıldız hedefiyle çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda transfer çalışmaları ve takımda yaşanan gelişmelerle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Ergün, gündemdeki bazı konulara açıklık getirerek, takımın hedefleri ve mevcut durumuyla ilgili düşüncelerini aktardı.

 "Konsantreyiz fakat gerçek olmayan algılarla geriye çekiliyoruz"
Cenk Ergün, uzun süredir hakkında çıkan asılsız iddialara cevap vermediğini belirterek, bunların kulübe zarar verdiğini ifade etti. Ergün, "Bir süredir organize bir yıpratma politikasıyla karşı karşıyayız. Amacım şahsi değil; kulübümüzün hedeflerine ulaşmasını engelleyen bir durum var. Son iki senenin şampiyonu olan bir takımız ve 2025'te 25. şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Konsantre olmaya çalışıyoruz, ama gerçek olmayan algılarla geriye çekiliyoruz" dedi.

"Transfer süreci bilinen bir organizasyon"
Transfer süreçlerinin nasıl işlediğini de açıklayan Ergün, "Transferler, teknik heyetimizin raporları doğrultusunda yönetimimize sunuluyor. Galatasaray'da transfer dikte ettirme yetkim yok. Binlerce üyenin seçtiği bir yönetimimiz var" ifadelerini kullandı. Ergün, transferlerin akıbetinin yalnızca kendi sorumluluğunda olmadığını vurguladı.

"Saldırılar kulübümüze zarar veriyor"
Ergün, kendisine yönelik eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, "Sorumlu olduğum veya olmadığım transferler üzerinden yapılan saldırılar kabul edilemez. Bizim konsantrasyonumuz şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde yer almak. Algılar, iş yapmamızı engelliyor" dedi.

"Hedefimiz 5. yıldız!"
Galatasaray'ın hedefinin 25. şampiyonluk ve 5. yıldız olduğunu belirten Ergün, "Bu hedefe ulaşmak için gerekli transferler yapıldı. Kulübün önünde parlak bir gelecek var" dedi. 

"Zaha'nın ayrılma talebi oldu"
Ergün, Wilfried Zaha'nın ayrılma isteği olduğunu ve şartlar sağlandığında bu durumun kabul edilebileceğini ifade etti.

Erden Timur ve Amrabat hakkında
Sofyan Amrabat ile ilgili olarak Ergün, "Amrabat'ın transferi için nihai anlaşma sağlanırsa, böyle bir durum söz konusu olamaz" dedi. Ayrıca, transfer süreçlerinin kulüp yönetimiyle birlikte gerçekleştiğini vurguladı.

"Derrick Köhn ile ilgili bir transfer talebi oldu"
Derrick Köhn hakkında da konuşan Ergün, "Köhn ile ilgili bir resmi teklif geldi, ama oyuncunun tercihi değerlendirmemek oldu" şeklinde bilgi verdi.

"Kerem Aktürkoğlu, Türk futbolunun değerli bir ismi"
Kerem Aktürkoğlu'nun durumu hakkında konuşan Ergün, "Kerem, Türk futbolunun çok değerli bir oyuncusu. Yurt dışında kariyerine devam etme isteğini bize iletti. Uygun teklifler gelirse değerlendirebiliriz" dedi.

"Transfer çalışmaları devam ediyor"
Son olarak, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Ergün, "Giden oyuncular olursa takviye yapacağız. Avrupa'da transfer trafiği oldukça zor ve yüksek maliyetlerle karşılaşıyoruz" dedi. 

Cenk Ergün, Galatasaray’ın hedeflerine ulaşması için tüm gücüyle çalıştığını ve takımın geleceği için umutlu olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.