Cenk Okan Özpay, Marmaris yangının ilk gecesini anlattı

"Eğer bu bir sabotaj ise, adeta bir savaş ilanıysa, doğrudan sivil halk hedef alındığı için büyük bir korkaklıktır"

Yazılım mühendisliği ve veri analitiği üzerinde çalışmalar yürüten Cenk Okan Özpay, Marmaris’te tanık olduğu orman yangınının ilk gecesini anlattı. Yangının başladığı zaman teknede olduklarını belirten Özpay, gece 2.05 sıralarında teknelerinin 100 metre ilerisinden bir Zodyak botun hızlı bir şekilde geçerek Rodos yönüne doğru gittiğine dikkati çekti.

“İleride bir yerde işaret fişeği atıldı. O sırada kıyıdaki görüntü üstteki gibiydi lakin botun resmini zifiri karanlık olduğu için çekemedim. GSM operatörleri o bölgede kapsama alanı dışında olduğu için kimseye haber veremedik” diyen Özpay, “Az önce telefonla görüştüğüm Marmaris’ten arkadaşım yangının devam ettiğini ve Çiftlik bölgesine ilerlediğini söyledi. İçmeler gibi Çiftlik bölgesinde de kaybın büyük olduğu anlaşılıyor” dedi.

Özpay, devamında şunları kaydetti:

“Bu yangınların nasıl çıktığın henüz tam olarak bilemiyoruz. Küresel ısınmanın bir sonucu olarak kendiliğinden çıkmış da olabilir lakin aynı anda pek çok yerde başlamış olması tesadüf olmadığını, sabotaj olabileceğini de akla getiriyor. Sabaha karşı, yangın büyürken Marmaris’in açıklarına doğru hızla gittiğini gördüğümüz Zodyak bot, gittiği yönde tanık olduğumuz işaret fişeği zihnimizdeki kuşkuları artırdı. İnsanlar öldü, hayvanlar öldü, tesisler ve evler yandı. Binlerce insanın canı tehlikeye girdi. Eğer bu bir sabotaj ise, adeta bir savaş ilanıysa, doğrudan sivil halk hedef alındığı için büyük bir korkaklıktır da.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
Borç 20 milyar TL
Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
Van'da kayyumların geçmiş harcamaları ortaya çıktı