Cep telefonları uzaktan patlatılabilir mi? İşte uzman fikirleri

Uzmanlar, bu tür bir saldırının "mümkün olsa da çok olası olmadığını" belirtti. Calgary Üniversitesi'nden siber sistem uzmanı Hadis Karimipour, teknik olarak böyle bir riskin bulunduğunu, ancak akıllı telefonların bu tür müdahalelere karşı çok daha korunaklı olduğunu ifade etti.

Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının ardından, akıllı telefonların da benzer bir tehlikeye maruz kalıp kalmayacağı sorusu gündeme geldi. Uzmanlar, bu tür bir saldırının "mümkün olsa da çok olası olmadığını" belirtti. Calgary Üniversitesi'nden siber sistem uzmanı Hadis Karimipour, teknik olarak böyle bir riskin bulunduğunu, ancak akıllı telefonların bu tür müdahalelere karşı çok daha korunaklı olduğunu ifade etti. Karimipour, telefonlara zarar vermek için üretim sürecine müdahale gerektiğini, büyük teknoloji şirketlerinde bunun son derece zor olduğunu vurguladı. 

Northeastern Üniversitesi'nden Profesör Josep Jornet ise eski teknolojilere elle müdahale yapılabilmesinin mümkün olduğunu, ancak akıllı telefonlarda böyle bir işlem yapmanın çok zor olduğunu dile getirdi. Uzaktan erişimle telefonları ele geçirmenin mümkün olduğunu, ancak bunun cihazları patlatmaya yol açmayacağını ekledi.

Lübnan'da 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Hizbullah mensuplarının kullandığı cihazlarda patlamalar yaşanmış, birçok kişi hayatını kaybetmişti. Lübnanlı yetkililer olaylardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz bir açıklama yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.