Ceren Damar davasında karar günü | Katilin avukatı: Katliam yapabilirdi ama yapmadı

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel cinayetinin ardından açılan davanın dördüncü duruşması Ankara 33’üncü...

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel cinayetinin ardından açılan davanın dördüncü duruşması Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. "Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan yargılanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Hasan İsmail Hikmet hakkında bugün karar çıkması bekleniyor.

Duruşma öncesi Ceren Damar'ın ailesi, kadın örgütleri ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden akademisyenler Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Duruşma salonunda kalabalık bekleyiş devam ediyor.

SKANDAL SAVUNMA: KATLİAM YAPABİLİRDİ

Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak konuşuyor. Bıçak, "Sanık katliam yapmamıştır. Birden fazla insanı bir yerde öldürmek katliamdır. Sanık isterse şarjörü boşaltabilirdi ama bunu yapmadı" sözlerini sarf etti. Bıçak'ın bu sözleri üzerine salonda tepki sesleri yükseldi.

Sanık avukatı Bıçak, katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet için mahkeme heyetine "Karşınızda ne hükümlü ne de katil bulunmaktadır" dedi. "Dinleyin beni de biraz hukuk öğrenin" diyen sanık avukatı Bıçak'ın her sözü büyük tepkiyle karşılanıyor.

NE OLMUŞTU?

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. 24 Ocak'ta görülen duruşmada karar çıkması beklenirken, mahkeme duruşmayı ertelemişti.

Katil Hasan İsmail Hikmet, Ceren Damar'ın babası hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı