Cerrahlar, Apple Vision ile ameliyat gerçekleştirdi

Apple tarafınca piyasaya çıkarılan Vision Pro, ilk defa cerrahlar tarafınca ameliyatta kullanıldı! Bu da mı olacaktı dedirten teknoloji! Peki ameliyat sırasında nasıl kullanıldı? İşte ayrıntılar...

Apple Vision Pro, geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülmüş ve cerrahi alanda kullanılmak üzere tasarlanmış bir teknolojidir. Yeni bir rapora göre, İngiltere'de yapılan bir omurga operasyonunda, bir cerrah tarafınca insan hatasını en aza indirmek amacıyla bu teknoloji tercih edildi.

APPLE VISION PRO İLK KEZ AMELİYATTA KULLANILDI

Rapora göre, cerrahi hemşire Vision Pro'yu operasyon öncesinde hazırlık yapmak ve süreci daha doğru ve etkin bir şekilde yönetmek için kullanıldı. Bu karma gerçeklik gözlüğü yardımıyla, hemşire operasyon sırasında kullanılacak tıbbi araçları daha iyi ayarlayarak operasyonun başarısını artırmayı hedefliyor.

Ameliyatı gerçekleştiren cerrah, Vision Pro'nun ameliyat sürecini kolaylaştırdığını ve gerçek zamanlı bilgi akışıyla deneyimli birinin daha etkili bir şekilde çalışmasına olanak tanıdığını belirtti. Bu teknolojinin cerrahi alanda çığır açıcı bir gelişme olduğunu altını çizdi.

Daha önce Microsoft'un HoloLens 2 adlı karma gerçeklik başlığını kullanan cerrahi asistanın, bu kez Apple Vision Pro'yu tercih ettiği ve cihazın çığır açıcı özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık