Cevdet Türkyolu'nun Dev Serveti FETÖ'yü Karıştırdı! Milyonlarca Dolar Krizi

Fethullah Gülen'in ölümünün ardından FETÖ içinde güç ve servet mücadelesi ortaya çıktı. Örgütün üst düzey isimlerinden Cevdet Türkyolu'nun milyonlarca dolarlık serveti, tartışmaları alevlendirdi. Yeni lider kim olacak?

Fethullah Gülen'in ölümünün ardından örgüt içinde para ve güç mücadelesi hız kazandı. Örgütün önde gelen isimlerinden Cevdet Türkyolu’nun büyük serveti ve Gülen’in cenaze töreni, gündemi meşgul ediyor.

GÜLEN'İN CENAZE TÖRENİ VE DEFİN YERİ

Fethullah Gülen’in cenazesi, örgütün merkezi olan ABD'deki "Kestane Kampı" adıyla bilinen çiftlikte yapılacak. Gülen'in belirlediği bir yere defnedileceği belirtilirken, cenaze namazını Suat Yıldırım'ın kıldıracağı konuşuluyor. Örgütün üst düzey üyelerinin ABD'ye hareket ettiği ve cenaze için hazırlıkların hızla sürdüğü gelen bilgiler arasında.

CEVDET TÜRKYOLU’NUN SERVETİ ÖRGÜTTE KRİZ YARATTI

Gülen’in uzun yıllar en yakınında bulunan ve servetiyle dikkat çeken Cevdet Türkyolu, örgüt içinde yeni lider adayı olarak öne çıkıyor. Türkyolu’nun milyonlarca dolarlık serveti, örgüt üyeleri arasında tartışma konusu olmuş durumda. Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Türkyolu, 2023 yılında Gülen’in yaşadığı evi bir milyon dolara satın aldı ve 2003-2013 yılları arasında yaptığı 17 tapu satışıyla servetini katladı. Ayrıca, Kaynak Holding’e bağlı şirketlerdeki hisselerini piyasa değerinin çok üstünde satması, örgüte ait paraların zimmete geçirilmesi ve Bank Asya'nın iflasında pay sahibi olduğu iddiaları örgüt içinde krize yol açtı.

ÖRGÜT İÇİNDE LİDERLİK MÜCADELESİ

Cevdet Türkyolu'nun yanı sıra, Abdullah Aymaz ve Mustafa Özcan da örgütün yeni lideri olabilecek isimler arasında anılıyor. Özellikle Türkyolu'nun serveti, örgüt üyeleri arasında ciddi bir ayrışmaya neden oldu. Gülen’in yazılı bir vasiyet bırakıp bırakmadığı henüz bilinmezken, cenazenin ardından örgüt içinde güç dengesinin nasıl şekilleneceği merak konusu.

20 MİLYON LİRALIK ÖDÜL

Türkiye İçişleri Bakanlığı, FETÖ’nün önde gelen isimlerinden olan ve Kırmızı Kategoride aranan Cevdet Türkyolu için 20 milyon liralık ödül koymuş durumda. Türkyolu'nun örgüt fonlarını kişisel hesaplarına aktardığı ve bu nedenle hedefte olduğu iddialar arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.