Cevdet Yılmaz'dan borsa ve kripto vergisi açıklaması: "Gündemimizde yok"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, borsa ve kripto para vergilendirmesiyle ilgili güncel durumu açıkladı. Borsa vergisinin şu anda gündemde olmadığını belirten Yılmaz, kripto paralardan vergi alınmasının da planları arasında yer almadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, borsa ve kripto para vergilendirmesiyle ilgili spekülasyonlara açıklık getirdi. Yılmaz, "Borsa vergisi bir dönem gündemimizdeydi, ancak şu anda bu konu gündemimizden düştü. Kripto para birimlerinden vergi alınması da şu an için planlarımız arasında değil," dedi.

Bloomberght'nin haberine göre, vergilendirme politikaları hakkında daha fazla bilgi veren Yılmaz, "Vergi oranlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerin ardından, şimdi odak noktamız istisnaları ve muafiyetleri azaltmak," ifadesini kullandı. Genel ve kanuni vergi oranlarında önemli bir değişiklik beklemediklerini vurguladı.

Ayrıca, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri hakkında da konuşan Yılmaz, bu projelerin yalnızca finansal açıdan değil, ekonomik analizlerle de değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Türkiye'nin geçmişte yatırım maliyetlerinin düşük olduğu dönemlerde birçok projeyi hayata geçirdiğini belirten Yılmaz, "Keşke daha fazlasını yapabilseydik," şeklinde açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.