Çevre Bakanlığından yeni uygulama: Mal sahipleri dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Elektronik İmza ile Daha Güvenli ve Hızlı Tapu İşlemleri İçin "Türkiye Tapu" Uygulamasını Hayata Geçiriyor. 2024 Sonunda Kullanıma Sunulacak Olan Uygulama İle Tapu İşlemleri Şeffaf ve Kullanıcı Dostu Hale Gelecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye genelinde tapu işlemlerini daha güvenli ve şeffaf hale getirmek amacıyla "Türkiye Tapu" adlı yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, uygulama 2024 sonunda kullanıma sunulacak.

ELEKTRONİK VE MOBİL İMZA İLE HIZLI SÜREÇ

Vatandaşlardan alınacak elektronik veya mobil imza ile işleyecek olan uygulama, tapu işlemlerini kişi ve mekana bağımsız bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu sayede işlemler daha hızlı bir şekilde tamamlanabilecek.

GENİŞ KAPSAMLI HİZMETLER

"Türkiye Tapu" uygulaması ile birlikte, vatandaşlar tapuda sorgulama, harç bedeli hesaplama, başvuru, iptal ve devir gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilecek. Ayrıca, tapu bağışlama, ipotek ve terkin gibi işlemler de uygulama kapsamında yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi