Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: 'Hakkımda Verilen Cezalar Siyasi!'

Saygı Öztürk'ün köşesine taşıdığı Adana'nın Ceyhan ilçesi belediye başkanı Kadir Aydar, görev süresince birçok projeye imza atarken, hakkında çıkan iddialar ve aldığı cezalarla da gündemde. Aydar, siyasi yasak kararına karşı hukuk mücadelesini sürdürüyor ve bu kararların siyasi olduğunu savunuyor.

Ceyhan’ın 200 bin nüfusuyla en büyük ilçelerinden biri olan Adana, 31 Mart seçimlerinde Kadir Aydar'ı belediye başkanlığına taşıdı. %46 oy oranıyla başkan seçilen Aydar, hızlı bir şekilde işe koyularak ilçede birçok projeyi hayata geçirdi. Ancak görev süresinin yanı sıra, hakkında açılan davalar ve suçlamalarla da sık sık gündeme geldi. Bu iddialara karşı verdiği cevaplar ve aldığı cezalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İLK PROJELER VE GÖREV SÜRECİ


Kadir Aydar, göreve geldikten hemen sonra bulvarlar açtı, yeşil alanlar oluşturdu ve ihtiyaç sahibi emeklilere maddi destek sağladı. Bunun yanı sıra, belediyede kiralık araçları göndererek, kira bedelleri karşılığında 30 araç satın aldı. Ancak bu olumlu gelişmelerin yanı sıra, Aydar’ın göreve başlamasıyla belediyede işten çıkardığı 270 işçi de gündem oldu. Aydar, bu konuda yaptığı açıklamada belediyenin bütçesinin neredeyse tamamının çalışanlara ödendiğini, işten çıkarılan işçilerin bir kısmının ise bankamatik memuru olduğunu belirtti.
Aydar, 2019 yılında belediye başkanı seçildikten sadece 11 ay sonra, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatası iptal edilerek görevden alındı. Nedeni ise geçmişte silahla tehdit suçlamasıydı. Aydar, bu olayın 20 yaşında öğrenci konseyi başkanlığı yaparken yaşandığını ve silah kullanmadığını savundu.

Mazbatasının iptali sonrasında görevi devralan CHP'li Hülya Erdem, seçim sürecine kadar belediye başkanlığı yaptı. Aydar ise bu sürecin haksız olduğunu ve siyasi bir kumpas kurulduğunu öne sürdü. Hakkındaki diğer suçlamalar arasında rüşvet aldığı iddiası da vardı, ancak bu suçlamalardan beraat ettiğini dile getirdi.

8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VE SİYASİ YOLCULUK


Kadir Aydar’ın en dikkat çekici suçlamalarından biri, Temmuz 2020’de silahla tehdit ve zorla senet imzalatma suçlamasıyla aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası oldu. Bu dava, Aydar’ın kardeşi Caner Aydar ve diğer aile üyelerinin de içinde olduğu bir süreçle yeniden gündeme geldi. Aydar, bu iddiayı da reddederek beraatla sonuçlandığını belirtti. Yargı sürecinde Aydar’a 25 ay hapis cezası verildi, bu da ona siyasi yasak getirilmesine yol açtı.

KARARIN SİYASİ OLDUĞU İDDİALARI


Aydar, cezasının kasıtlı olarak 25 ay verildiğini, eğer 24 ay olsaydı siyasi yasak almayacağını dile getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da bu kararı "tamamen siyasi" olarak nitelendirdi. Bulut, davanın normalden hızlı ilerletildiğini ve mahkeme heyetinin değiştiğini öne sürdü. Aydar ise siyaseten öne çıktığı için cezalandırıldığını savunuyor ve hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirtiyor.

SONUÇ VE GELECEK


Aydar, hakkında verilen cezalara ve siyaset yasağına karşı hukuk mücadelesine devam ediyor. Adaletin yerine gelmesini bekleyen Aydar, projelerini sürdürüyor ve görevden alınma sürecine dair tebligatın henüz kendisine ulaşmadığını dile getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.