Çeyrek altın yerine minik altın geldi! Düğünlerin vazgeçilmezi haline geldi

Depremin etkilerini atlatmaya çalışan Hatay'da, evlenen çift sayısı ve düğünler artarken, vatandaşlar çeyrek altın yerine 0.25 gramlık minik altınlarla düğünlere gitmeye başladı.

Düğünlerde vazgeçilmez bir hediye haline gelen, tırnak büyüklüğünde ve 0.25 gram ağırlığında olan 600 lira tutarındaki minik altınlar, popülerliğini artırıyor.

Depremin yarattığı büyük yıkımın izlerini silmeye çalışan Hatay'da bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla evlenen çift sayısı ve düğünlerde artış yaşandı.

Depremin etkilerini atlatmaya çalışan Hatay'da, evlenen çift sayısı ve düğünler artarken, vatandaşlar çeyrek altın yerine 0.25 gramlık minik altınlarla düğünlere gitmeye başladı. Güneyler Kuyumculuk mesul müdürü Nuri Şişman, altın fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşların daha ucuz hediyelik altınlara yöneldiğini belirtti. "Deprem sonrası hizmet vermeye başladık ve sezon yavaş yavaş açılıyor. Ancak fiyatlar nedeniyle piyasa oldukça dar. Artık çeyrek, yarım ve tam altın yerine 0.25 gramlık altınlar tercih ediliyor," dedi. Şişman, geleneklere bağlı kalan vatandaşların para takmak yerine 600 liralık 0.25 gramlık altınları tercih ettiklerini ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.