Ceza: "Biz olmasaydık Türkiye'de rap olmayacaktı"

Rap müzik sanatçısı Ceza, "Orada Rahat Mısın?" programında Türkiye'deki rap müziğin gelişimini değerlendirdi. Ceza, Fuchs, Sagopa Kajmer, Fuat ve Killa Hakan gibi öncü isimlerin olmasaydı Türkiye'de rap müziğin bu seviyede olmayacağını ve Türkçe rapin artık dünyada söz sahibi olduğunu vurguladı.

Rap müziğin öncülerinden Ceza, katıldığı "Orada Rahat Mısın?" programında Türkiye'deki rap müziğin gelişim sürecine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ceza, Türkçe rapin dünya çapında tanınan bir müzik türüne dönüştüğünü ve bu başarıda birçok sanatçının emeğinin olduğunu belirtti.

Rap müzik sanatçısı Ceza, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu "Orada Rahat Mısın?" programında Türkiye'deki rap müziğin gelişimi hakkında konuştu.

Rap müziğin öncülerinden biri olduğunu ve bu yolda yalnız olmadığını vurgulayan Ceza, şunları söyledi:

"Ben, Fuchs, Yunus (Sagopa Kajmer), Fuat ve Killa Hakan gibi isimler olmasaydı, belki de Türkiye'de rap müzik bu seviyede olmayacaktı."

"Bu isimler olmasaydı, komşu ülkelerimize bakın; Gürcistan, Ermenistan, İran... Oralarda rap müzik ne kadar varsa, bizde de o kadar olurdu. Bugün ise Türkçe rap, dünya çapında tanınan ve saygı gören bir müzik türü haline geldi. Türk sanatçılar uluslararası festivallerde sahne alıyor ve bu da müziğimizin ne kadar ciddiye alındığının bir göstergesi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.