Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, personeline yönelik gerçekle bağdaşmayan yayınları kınadı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bazı medya organları ile dizilerdeki ceza infaz hizmetleri çalışanlarına yönelik olumsuz algılara...

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bazı medya organları ile dizilerdeki ceza infaz hizmetleri çalışanlarına yönelik olumsuz algılara yol açacak yayınları kınadıklarını bildirdi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, genel müdürlüğe bağlı ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerindeki tüm personelin görevlerini Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuat kapsamında titizlikle yerine getirdiği ifade edildi.

Salgın döneminde de görevin başarıyla yürütüldüğü belirtilen açıklamada, buna karşılık son dönemlerde bazı basın ve yayın organları, özellikle bir kısım dizilerde ceza infaz hizmetleri çalışanlarına yönelik, kamuoyu nezdinde olumsuz algılara sebebiyet verecek, toplumsal değerleri ve birlikteliği zedeleyecek yayınların üzüntüyle gözlemlendiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu yayınlar kurumlarımızı zafiyet içerisinde göstermeye ve personelimizi değersizleştirmeye yönelik olumsuz algılar oluşturmaktadır. Kurumlarımız ve personelimize yönelik, düşünce ve ifade özgürlüğü ile eleştiri hakkının sınırlarını aşan, gerçeklikle bağdaşmayan bu yayınları şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisi olunacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu