Cezaevinde Dilruba ile görüşen avukatından açıklama

İzmir’de Tüylü Mikrofon YouTube kanalına röportaj veren Dilruba K., Instagram’a erişim engelini ve Hamas lideri İsmail Haniye için ilan edilen milli yas eleştirisi nedeniyle tutuklandı. Avukatı Hüseyin Yıldız, tutuklamanın haksız olduğunu belirterek, itiraz sürecinin devam ettiğini açıkladı.

İzmir’de Tüylü Mikrofon adlı YouTube kanalına sokak röportajı veren Dilruba K., Instagram’ın erişime engellenmesi ve Hamas lideri İsmail Haniye için ilan edilen milli yas konusundaki eleştirileri nedeniyle tutuklandı. Avukatı Hüseyin Yıldız, tutuklamanın haksız olduğunu belirterek itiraz sürecinin sürdüğünü açıkladı.

İzmir’de Tüylü Mikrofon adlı YouTube kanalına sokak röportajı veren Dilruba K., Instagram’ın erişime engellenmesi ve Hamas lideri İsmail Haniye için "milli yas" ilan edilmesini eleştiren ifadeleri nedeniyle tutuklandı. Cezaevinde Dilruba K.’yi ziyaret eden avukatı Hüseyin Yıldız, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldız, Dilruba K.’nin iki ayrı suçlamadan tutuklandığını belirtti. "Birincisi ‘halkı kin ve düşmanlığa teşvik’, ikincisi ise ‘Cumhurbaşkanlığı’na hakaret’" dedi. Tutukluluğa itiraz sürecini tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Yıldız, "Dilruba ile bir görüşme gerçekleştirdik. O görüşmeden sonra dilekçeye son halini verip mahkemeye sunacağız" şeklinde konuştu.

"Dilruba’nın tahliye edileceğine olan inancımız sonsuz" diyen Yıldız, videonun içeriğinde ne ‘Cumhurbaşkanlığına hakaret suçu’nun unsurları ne de ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu’nun unsurlarının bulunmadığını vurguladı. "Burada haksız ve hukuksuz bir tutuklama ile karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız" ifadelerini kullandı.

Yıldız, itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından mahkemenin kararını bekleyeceklerini belirtti. Tutuklamanın hangi suçtan yapıldığı belirtilmiş olsa da, TCK’nın hangi maddelerine dayanıldığına dair bir bilgi verilmediğini, hatta suçun tam tanımının da belirtilmediğini ifade etti. "Biz itirazımızda da bunu belirteceğiz" dedi.

Dilruba K.’nin durumu hakkında dört savcının değiştiği iddialarına da değinen Yıldız, "Dilruba hanım ile de görüştük. İki kez savcı değişmiş. En son müracaat savcılığında ifadesi alınmış" şeklinde bilgi verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.