Cezaevinde uyuşturucu sattığı iddia edilen avukata 18 yıl hapis istemi

İnfaz koruma memurları, görüşme odalarındaki cam paravanların sürekli olarak kırılmasından dolayı avutkaları ve müvekkileri takibe aldı. Avukat A.A'nın görüştüğü mahkumların koğuşlarında uyuşurucu çıkması üzerine, A.A gözaltına alındı.

Bursa’da bir avukatın görüşmek için gittiği cezaevindeki mahkûmların koğuşlarında uyuşturucu çıkması üzerine Avukat A.A'nın (32) uyuşturucu madde satmak suçundan hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa H Tipi Cezaevi’nde, pandemi sürecinde virüsün yayılmasını engellemek için görüş odalarına yapılan cam paravanların sürekli olarak kırılmasından şüphelenen infaz koruma memurları, görüşmek için cezaevine gelen avukatları ve konuştukları müvekkillerini takibe aldı. İddiaya göre, Bursa Barosu avukatlarından A.A.’nın sürekli olarak cezaevine geldiği ve mahkûmlarla kısa süreli görüşmeler yaparak ayrıldığı dikkat çekti. İnfaz koruma memurları, Avukat A.A.'nın görüştüğü tutukluların koğuşlarında yaptıkları aramalarda ise uyuşturucu madde ele geçirdi. 

Başsavcılık itirazıyla tutuklandı

Gözaltına alınan ve Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen A.A., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan, A.A., bu kez tutuklanarak cezaevine kondu. Yaklaşık 2 ay cezaevinde kalan avukat, hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinden sonra, hûküm kararıyla tahliye edildi.

Hakkında, Bursa 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Uyuşturucu temin etmek" suçundan 10 ile 18 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açılan A.A., cezaevi girişinde sadece X-Ray cihazından geçirildiği ancak avukatlık statüsü nedeniyle üzerinin detaylı aranmadığı, uyuşturucu maddeleri cezaevine rahatlıkla sokarak cam paravanlardan mahkûmlara gramlık küçük paketlerle satmakla suçlanıyor. 

Avukat A.A.’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı
Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı