Chatgpt, Beyin Tümörü Teşhisinde Radyologlardan Daha Başarılı!

OpenAI'ın ChatGPT'si, beyin tümörlerinin teşhisinde radyologlardan daha yüksek doğruluk oranına ulaştı. Osaka Metropolitan Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, ChatGPT yüzde 73 doğrulukla nöroradyolog ve genel radyologları geride bıraktı.

CHATGPT, BEYİN TÜMÖRÜ TEŞHİSİNDE RADYOLOGLARDAN DAHA BAŞARILI!

OpenAI’ın ünlü yapay zeka aracı ChatGPT’nin, beyin tümörlerinin teşhisinde radyologlardan daha yüksek doğruluk payına sahip olduğu bildirildi. Osaka Metropolitan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 150 ameliyat öncesinde beyin tümörü için alınan MR raporları üzerinden ChatGPT ile radyologların tanı doğruluğunu karşılaştırdı. 

Sonuçlar, ChatGPT’nin yüzde 73 doğruluk oranı ile nöroradyologların yüzde 72 ve genel radyologların yüzde 68 oranlarını geride bıraktığını ortaya koydu. Araştırmada, ChatGPT’nin tanı koyma performansının, raporu yazan doktorun uzmanlık alanına bağlı olarak değiştiği gözlemlendi. Nöroradyologların raporlarını yorumlarken yüzde 80 doğruluk oranına ulaşan ChatGPT, genel radyologların raporlarında yalnızca yüzde 60’lık bir başarı sağladı.

Araştırma ekibi, lisansüstü öğrencisi Yasuhito Mitsuyama ve Doçent Daiju Ueda liderliğinde yürütüldü. Ekip, ChatGPT gibi büyük dil modellerinin diğer tanısal görüntüleme alanlarındaki potansiyelini keşfetmeyi ve teşhis doğruluğunu artırmak amacıyla yapay zeka ile daha iyi eğitim ortamları yaratmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.