ChatGPT kullanıcı sayısında büyük artış!

Son iki ayda ChatGPT'nin haftalık kullanıcı sayısı 50 milyon artarak toplamda 250 milyona ulaştı. OpenAI, 6,6 milyar dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bu artışta okulların açılması ve öğrencilerin ödevlerinde ChatGPT'yi kullanmaları etkili oldu.

Son iki ayda haftalık kullanıcı sayısında 50 milyonluk önemli bir artış yaşayan ChatGPT, bu sıçramanın nedenleri hakkında spekülasyonları artırdı. OpenAI tarafından yapılan açıklamalara göre, şirket 6,6 milyar dolarlık yeni bir yatırım aldı ve dünya genelinde haftada 250 milyon insanın bu platformu iş, yaratıcılık ve öğrenme amaçları için kullandığı belirtildi.

Chip'in aktardığına göre, bu rakam, OpenAI'nin Ağustos ayı sonundaki 200 milyon haftalık kullanıcı sayısına kıyasla net bir artış gösteriyor. Kasım ayından bu yana kullanıcı sayısının iki katına çıkması, hizmetin ücretsiz veya ücretli kullanımına dair kesin veriler olmamasına rağmen dikkat çekici bir durum. 

ChatGPT'nin bu hızlı artışında, okulların açılması ve öğrencilerin ödevlerinde bu aracı tercih etmesi gibi etkenler rol oynamış olabilir. Ayrıca, OpenAI'nin gelecekte Apple'ın zeka sistemine entegrasyonu ile kullanıcı sayısında yeni bir artış öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.