Chelsea UEFA'dan ceza alabilir: Finansal yaptırımlar mı, Avrupa'dan men mi?

Premier Lig'de zorlu bir dönemden geçen Chelsea, Finansal Fair Play kurallarına uymama riskiyle karşı karşıya, UEFA'dan ceza alması durumunda Avrupa'dan men cezasını kabul etme ihtimali bulunuyor.

Premier Lig'de istediği performansı sergileyemeyen Chelsea, Finansal Fair Play kurallarına uymama riskiyle karşı karşıya. UEFA'nın Chelsea'yi cezalandırabileceği bildirildi.

Geçen sezon kurallara uyum sağlayan Chelsea'nin, bu sezon belirlenen finansal sınırları aşabileceği ve zarar edebileceği vurgulandı. Chelsea'nin Carabao Kupası'nı kazanması durumunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılacağı ancak bu kupada şampiyon olsa bile önemli gelir elde edemeyeceği ifade edildi. Bu nedenle, Chelsea'nin UEFA'dan ceza alması halinde finansal yaptırımlar yerine 1 yıl Avrupa'dan men cezasını kabul edebileceği belirtildi. Konuyla alakalı Chelsea tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Chelsea'nin Liverpool'a karşı oynayacağı maçta alacağı sonuca göre UEFA'nın finansal yaptırımlar uygulayabileceği ya da Avrupa'dan men edebileceği ifade edildi. İki İngiliz devi, 25 Şubat Pazar günü saat 18.00'de karşı karşıya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
Arda Güler'in Vedası!
Süper Lig'de disiplin seferberliği: 8 Kulüp PFDK'ya sevk edildi
Sürat Kargo, A Milli Futbol Takımı'nın yeni sponsoru! Formalar hazır!