China Times: Tayvan ekibi, Türk ekiplerin kurtarma başarılarını üstlenmek için kendilerini uzaklaştırdığını id

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından yardıma gelen arama kurtarma ekiplerinin bazıları ülkelerine dönmeye başladı.

Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Tayvan ekibi ülkelerine döndükten sonra açıklama yapan ekibin çevirmeni Ye Masi, Türk ekiplerin kurtarma başarılarını kendileri üstlenmek adına Tayvanlıları “kibarca alandan uzaklaştırdığını” iddia etti.

The China Times’da yer alan habere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım için Türkiye’ye gelen Tayvan ekibi ülkelerine döndü. Tayvan deprem sonrası Türkiye’ye 130 kişilik arama kurtarma ekibi ile beş tane kurtarma köpeği göndermişti. Haberde, Tayvan ekibinin AKUT arama kurtarma ekibiyle ortak çalışma yaparak 19 saatlik çalışma sonunda 35 yaşında bir kadını enkazdan kurtardığı belirtildi.

Deprem bölgesinde çalışan Tayvan ekibinde çevirmen olarak görev alan Tunghai Üniversitesi’nden Ye Masi, Tayvan ekibinin Adıyaman’da enkazda yaşayanların olabileceği bir alan bulduktan sonra yerel ekiplerin araya girip enkaz kaldırmaya başladığını iddia etti. Yemasi, Türkiye’deki ekiplerin kendilerini “kibarca alandan uzaklaştırdığını” söyledi.

Deprem bölgesinde olan Tayvan İtfaiyesi tarafından dün yayımlanan açıklamada arama kurtarma operasyonunun insani kurtarma bakış açısına dayandığı belirtildi. Çalışmaların, aktif kurtarmaya ek olarak, etkilenen ülkelerin yerel ihtiyaçlarını, geleneklerini de göz önünde bulundurduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek
Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek