CHP: 'Asgari ücret en geç temmuzda güncellenmeli'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete ilişkin konuştu. Özel, "En geç temmuz ayında, lakin gerekirse daha erken asgari ücret güncellenmeli" dedi.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücrete ek zam tartışmaları sürerken CHP'den de açıkllakin geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "En geç temmuz ayında, lakin gerekirse daha erken asgari ücret güncellenmeli" dedi.

Yazılı açıkllakin yapan Özel,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Bugün gündemimizde böyle bir şey yok” ifadesini kullandığını anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücrete zam yapıldığı günden bu yana enflasyon yüzde 32,3. Yapılan bin 428 liranın bin 37 lirasını enflasyon yutmuş vaziyette. Enflasyon asgari ücreti ezmiş vaziyette. Nisan enflasyonu açıklandığında asgari ücrete yapılan zam havaya gitmiş olacak. Böyle bir senede bir sene boyunca yeniden zam yapmamak, asgari ücretliyi ölüme, açlığa terk etmektir. En geç temmuz ayında, lakin gerekirse daha erken asgari ücret güncellenmeli ve asgari ücretlinin bu zararı telafi edilmelidir”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor