CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'ten Horasan Belediye Başkanı'na tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir’in akrabalarını işe alması ve belediyeye ait arsaları düşük fiyattan devretmesi iddialarını sert bir dille eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir'in yakın akrabalarını belediyede işe alması ve belediyeye ait arsaları değeri altında devretmesi iddialarını eleştirerek, "Horasan halkının hakkı peşkeş çekiliyor" ifadelerini kullandı.

Eş, yaptığı açıklamada, kamu kaynaklarının bu şekilde hoyratça kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. "Bir belediye başkanının makamını kendi akrabalarını işe almak ve kamu mallarını aile içinde bölüştürmek için kullanması büyük bir haksızlıktır. Bu iddialar son derece net. İçişleri Bakanlığı bu konuda soruşturma izni vermeli ve sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapmalıdır. Aksi takdirde kurumlara olan güven daha da sarsılacaktır," dedi.

Belediyeye ait arsaların, Başkan Özdemir'in akrabasına yarı fiyatına satılması iddialarına da değinen Eş, "Bu arsalar Horasan halkının malıdır; şahısların değil. Birileri kendi çıkarları için halkın malını feda edemez. Yapılan bu satışların, açılacak soruşturma kapsamında incelenip, gerçek sahibi olan Horasan halkına iade edilmesi gerekmektedir," ifadelerini kullandı.

Eş, bu tür olayların yalnızca Horasan’da değil, ülke genelinde yaygınlaşan bir yönetim anlayışının sonucu olduğuna dikkat çekerek, bu düzene karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.