CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat: Topladığınız vergiler yetmiyor bir de bunu mu uydurdunuz?

CHP’li Özgür Karabat, AKP’nin kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayii katkısı planını eleştirerek, “Vergiler yetmiyor, bir de bu çıktı. Savunma sanayi gibi stratejik bir alanı kötü ekonomi yönetimini gizlemek için kullanmayın, halkın gündemi ekonomi ve geçim sıkıntısı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP'nin kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayii katkısı getirme planına tepki gösterdi. Karabat, "Vatandaşın her adımında vergi toplayan AKP, şimdi de kredi kartlarına yeni bir yük eklemeye çalışıyor. Topladığınız vergiler yetmezmiş gibi, şimdi de bu mu çıktı?" dedi.

Karabat, AKP’nin bu adımıyla kötü ekonomi yönetimini gizlemeye çalıştığını belirterek, savunma sanayi gibi stratejik bir alanın siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Ülkenin her köşesinde, ekonomik sorunlar nedeniyle eksiklikler yaşanıyor. Okullarda temizlik yapılamadığı için çocuklarımız hijyenik olmayan koşullarda eğitim almak zorunda kalıyor," şeklinde konuştu. 

Karabat, halkın gündeminin ekonomi ve geçim sıkıntısı olduğunu, ancak iktidarın milli ve dini duyguları kullanarak bu sorunları örtbas etmeye çalıştığını savundu. "Savunma sanayi hepimizin değer verdiği bir alan, ama bunu kötü siyaseti gizlemek için kullanmayın," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.