CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: Yaşadığımız sorunlar en çok kadınları etkiliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Balçova ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Ohalde Kadın Olmak" başlıklı konferansta, tarihten günümüze birçok kadının büyük yüklerine rağmen önemli başarılara imza attığını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Balçova ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Ohalde Kadın Olmak" başlıklı konferansta, tarihten günümüze birçok kadının büyük yüklerine rağmen önemli başarılara imza attığını söyledi.

Meclis Özel Dergisi’nde yer alan habere göre 8 Mart'ta kadınların başarılarının konuşulması gerektiğine işaret eden Karabıyık, "Yaşadığımız sorunlar en çok kadınları etkiliyor. Ailedeki problemler, yoksulluk, işsizlik ve terör kendisini önce kadına hissettiriyor. Özellikle yoksulluğun kadın ve aile üzerindeki etkisi çok fazla." diye konuştu.

"Kadın yoksulluğu" diye bir kavramın çıkmaya başladığını belirten Karabıyık, işsiz kadın sayısının da yüksek olduğunu savundu.

Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerde işsizliğin daha fazla olduğunu ileri süren Karabıyık, "Vatandaşımız hayır derse cumhuriyeti de korumuş olacak." şeklinde konuştu.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise kadınlara çok şey borçlu olduklarını ifade etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak