CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, belediye başkanlarının istifalarını TBMM gündemine taşıdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla başlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasıyla devam eden süreci TBMM gündemine taşıyan Yerel Yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla başlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasıyla devam eden süreci TBMM gündemine taşıyan Yerel Yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP’li Belediyelerde FETÖ bağlantılarının, ranta yol açan imar yolsuzluklarının Belediye Meclisi kararlarının tüm yönleriyle araştırılması, gerekli yasal süreçlerin başlatılmasına olanak tanıyacak incelemelerin yapılarak sonuçlarıyla birlikte ortaya konulması ve gereken önlemlerin alınması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

'BELEDİYELERDE FETÖ TEMİZLİĞİ Mİ YAPILIYOR'
Torun TBMM gündemine taşıdığı Belediye Başkanlarının istifalarının özellikle AKP gibi bir siyasi partide olağan bir şey olmadığını söyledi. Önergesinin gerekçesinde seçimle gelen Belediye Başkanlarının bir dayatmayla istifa ettirildiklerini, Anayasanın ve seçmen iradesinin yok sayılarak görevlerinden ayrılmak zorunda bırakıldıklarını söyleyen Torun, “İstifaların gerekçelerine baktığımızda hiçbir ciddi gerekçe yoktur. Demokrasinin gereği olarak seçimle gelen seçimle gider. Eğer bu başkanlar usulsüzlüklere bulaşmışlarsa, görevlerini kötüye kullanmışlarsa kamuoyunun bundan neden bilgisi yok. Neden soruşturma açılmıyor, hukuki süreçler neden işletilmiyor. Ya da siyasetin önemli bir ayağı olan yerel yönetimlerde FETÖ temizliği yapılıyor. Devletin yetkililerinin açıklamalarına bakılırsa bu istifaların devamının geleceği anlaşılıyor.'' dedi.

AKP’de 9 belediye başkanının daha bu şekilde, süreç içerisinde istifa edeceği veya ettirileceğine ilişkin bilgiler basında yer aldığını da söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun,  AKP iktidarının FETÖ ile mücadelesi konusundaki samimiyetinin tartışılır hale geldiğini de ifade etti.

'İSTİFALARIN GERÇEK SEBEBİ ARAŞTIRILSIN'
Kamuoyunun gerçek gerekçeler konusunda aydınlatılmasının elzem olduğunu söyleyen Torun, AKP’nin iktidarları boyunca FETÖ mensuplarına yıllarca devletin en önemli makamlarını teslim ettiğini,  birlikte iş tuttuğunu, aynı yolda aynı amaçlar için birlikte yürüdüklerinin de altını çizdi. “İstifaların altında yatan asıl nedenleri hiç birimiz bilmiyoruz. Bu başkanların FETÖ ile bağlantısı mı var. Bylock mu kullanıyorlar.  İstanbul ranta kurban edilip, talan edildi. Kimler için yapıldı tüm bunlar. Saray ikinci bir darbe yapıyor. Belediye Başkanları istifa ediyor. Eğer böyle değilse bu yapılan İstanbul’da, Düzce’de yaşayan milyonlarca  seçmenin iradesine saygısızlık değil midir? Tüm gerçeklerin bir an önce ortaya çıkması gerekiyor. Özellikle AKP’li belediyelerde FETÖ bağlantılarının, bununla birlikte ranta yol açan imar yolsuzluklarının ve Belediye Meclisi kararlarının tüm yönleriyle araştırılması, gerekli yasal süreçlerin başlatılmasına olanak tanıyacak incelemelerin yapılarak sonuçlarıyla birlikte ortaya konulması ve gereken önlemlerin alınması için araştırma önergemizi TBMM Başkanlığına verdik.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi