CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Açık Radyo Yeniden Yayına Geçecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, RTÜK tarafından lisansı iptal edilen Açık Radyo'yu ziyaret etti. "Düşünce özgürlüğünün simgesi olan Açık Radyo'nun kapıları yeniden açılacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da RTÜK tarafından karasal yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo'yu ziyaret etti. 29 yıldır yayında olan Açık Radyo, RTÜK'ün uygulamaya koyduğu program durdurma cezasını uygulamadığı gerekçesiyle lisansını kaybetmişti.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Ziyaret sırasında konuşan Özgür Özel, "Açık Radyo, Türkiye’de mikrofonları herkese açık olan ve düşünce özgürlüğünün vücut bulduğu nadir mecralardan biri. Maalesef RTÜK yönetimi, Açık Radyo’yu hedef aldı. Türkiye demokrasiye geri dönmedikten sonra, bu durumu tarihte utanç sayfalarına kaydedilecektir" dedi. Özel, Açık Radyo’nun yeniden açılacağını ve burada program yapma sözü verdi.

HUKUKİ SÜREÇLER DEVAM EDİYOR

Ziyaretinin ardından Özel, Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra ile açıklama yaptı. Özel, RTÜK'ün Açık Radyo'ya kesilen cezanın hukuksuz olduğunu ifade ederek, "Açık Radyo tüm kurallara uyduğu için ceza süresinde ödendi. Ancak RTÜK, kötü niyetle lisansı iptal etti. Türkiye’nin demokrasiye dönüşüyle bu yanlıştan dönülecek" diye konuştu.

DAYANIŞMA VE DESTEK MESAJI

Özgür Özel, Açık Radyo emekçilerine ve gönüllülerine dayanışma mesajı gönderdi. Ziyaret sırasında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de yer aldı. Özel, hukuki süreçlerin takipçisi olacaklarını belirterek, Açık Radyo'nun yeniden yayın hayatına döneceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.