CHP Grup Başkanvekili Başarır’dan Erdoğan’a|“Orduyu temizleyeceksen tarikatlardan temizleyeceksin”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genç teğmenlere yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Başarır, "Eğer orduyu temizleyeceksen, tarikatlardan alınan listelerle yerleştirilen yapıyı ayıklamalısın" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin söylediği sözlere yanıt verdi. Erdoğan, genç teğmenlere yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli araştırmalar yapılıyor ve o kendini bilmezlerden bazıları temizlenecek" demişti. Başarır ise, "Eğer orduyu temizleyeceksen, ne olduğu belirsiz tarikatlardan alınan listelerle yerleştirilen yapıyı temizlemelisin" şeklinde tepki gösterdi.

İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Erdoğan, mezuniyet töreninde bazı kişilerin kılıç çektiğini belirtmişti. Başarır, Erdoğan'ın genç teğmenleri hedef almasını eleştirerek, "Sen o teğmenlerin, askerlerin 'Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz' sözünden rahatsız oluyorsun. MHP Genel Başkan Yardımcısı onlardan onur duyduğunu söylüyor, Devlet Bahçeli saldırıyor. Siz daha karar vermemişsiniz, o çocuklar kahraman mı, suçlu mu? Senin partin bölünmüş" dedi.

Başarır, Erdoğan’a yönelik sözlerine şöyle devam etti: "O kılıç çatma geleneği askerlerin tarihinde vardır. Eğer ordudan bir yapıyı temizleyeceksen, ilk önce FETÖ gibi bu Meclis’i bombalayan, ordunun içine sızmış olanları ayıklamalısın. Menzil ve İsmailağa gibi belirsiz tarikatlardan liste almayacaksın. O çocuklar Anadolu’nun çeşitli yerlerinde doğup büyüyen, eğitim alan ve ileride bu vatanı savunacak olan gençler. Onları siyaset malzemesi yapma. Yönetemediğin ülkeyi, ekonomiyi ve dış politikayı değiştirmek için onlara iftira atma. Algını ordu ve Atatürk üzerinden kurma."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.