CHP, İBB'de işe alımlardaki 'partili' torpilini itiraf etti

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın 18 Ekim 2020'de yaptığı bir konuşma ortaya çıktı. Konuşmada, İBB'de işe alımlarda torpil yapıldığı resmen kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İBB Meclis Grubu Bilgilendirme toplantısında bir kişinin cep telefonuyla kaydettiği sözler sosyal medyaya yansıdı. Toplantı tarihi 18 Ekim 2020. CHP İBB Grubu Sözcüsü Tarık Balyalı, “Neden 3-4 aylık mevsimlik işler için örgütten alım yapılmıyor” sorularına yanıt veriyor. Balyalı, “Biz bunu araştırdık, hukuki olarak önceki yıllarda çalışanların devam ettirilmesi gerekliliği bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas konuşarak, “Atıyorum 100 kişi alınıyorsa; 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB Kariyer üzerinden alım yapılıyor. Süreç bu şekilde. Bizim 2 bin 300-2 bin 400'ü söylerken de bir 300-400 eksik var o da belki geçmiş bir yılın sistemin oturmamasından dolayı bir sıkıntı var. O da ilerleyen günlerde çözülür” diye konuştu.

Bu sözlerle birlikte, İmamoğlu’nun seçimlerden önce ve sonra sık sık tekrarladığı “Liyakata önem vereceğiz. Partizanlık yapmayacağız” sözleri boşa düşmüş oldu. İBB kanadından bu konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı