CHP il başkanına Bilal ve Reza'ya hakaret cezası

Kırşehir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına İl Başkanı Yılmaz Zengin, avukatı ve partililer katıldı. Son savunması alınan Zengin, pankartın hakaret amacıyla değil kamuoyunu bilgilendirmek için...

Kırşehir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına İl Başkanı Yılmaz Zengin, avukatı ve partililer katıldı. Son savunması alınan Zengin, pankartın hakaret amacıyla değil kamuoyunu bilgilendirmek için asıldığını belirterek beraatını istedi ve duruşma boyunca konuşmadı.

Avukat Şahit Kaymaz ise, parti binasına asılan pankartın genel merkez tarafından gönderildiğini, bunu müvekkilinin değil, partililerin astığını, müvekkilinin ise verilen görevi yerine getirerek sadece siyasi sorumluk üstlendiğini söyledi. Mahkeme heyeti, Yılmaz Zengin'in bakanlar yönünden beraatına, Necmettin Bilal Erdoğan ve Rıza Zarrraf'a hakaret suçu nedeniyle 4'er taksitle olmak suretiyle toplam 2 bin 180 lira para ceza uygulanmasına karar verdi.

Hazırlanan iddianamede eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Muammer Güler mağdur, Necmettin Bilal Erdoğan ve Rıza Zarraf müşteki olarak yer almıştı. Karar sonrası Adliye binası önüne basın mensuplarına açıklama yapan CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin ana muhalefet partisi olarak yolsuzluk ve usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla astıkları pankarttan dolayı yargılandıklarını söyledi. Zengin, "Bu ülkede usulsüzlük, yolsuzluk yapanlar elini kolunu sallayarak serbestçe dolaşsın, ama bunları teşhir edenler yargılansın" diyerek tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor