CHP ile Almanya SDP partisi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile Almanya Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Lars Klingbell ortak basın açıklaması yapıyor. İşte konuşmanın satır başları...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile Almanya Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Lars Klingbell ortak basın açıklaması yapıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Geliştirilen ikili ilişkiler doğrultusunda SPD ile CHP arasında bir siyasi iş birliği protokolü imzaladık. 

Almanya'da yükselen aşırı sağ tehdidinin seçim sandığın bertaraf edileceğine olan inancımı vurgulamak isterim. Almanya ve Almanya'nın iktidar partisi SPD ile köklü ilişkilerimiz var. Dostum Lars ile imzaladığımız mütabakat metni çok yakın bağları olan iki ülke ve halklarımızın yararına olacak yeni olanaklar sunuyor. Gecikmiş ve doğru bir adımdı. Bizler Avrupa'nın en eski ve en köklü siyasi partileri olmakla birlikte aynı dünya görüşüne sahip olan kardeş partileriz. 

İmzaladığımız metin bir siyasi iş birliği mütabakatı. Bu metin yalnız kağıda basılmış bir niyet mektubu, beyanı değil, iki parti, iki ülke, iki halk ve tüm Avrupa'nın faydasına birçok girişimin ilk adımını teşkil edecek önemli bir adımdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.