CHP 'IŞİD'lilerin konuşma kaydı silindi mi' diye sordu, Bakan 'Bilgimiz yok' dedi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, IŞİD terör örgütü mensubu bazı kişilerin konuşma kayıtlarının silindiği iddiasına ilişkin, “İşlendiği iddia edilen bir suçla ilgili delillerin takdiri ve olayın vasıflandırılması da dâhil...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, IŞİD terör örgütü mensubu bazı kişilerin konuşma kayıtlarının silindiği iddiasına ilişkin, “İşlendiği iddia edilen bir suçla ilgili delillerin takdiri ve olayın vasıflandırılması da dâhil olmak üzere, soruşturma yürütülmesi, koruma tedbirlerine başvurulması ve sonucuna göre kamu davası açılmasında tüm yetki ve sorumluluk yargı mercilerine ait olup, soruşturma aşamasında ne tür işlemler yapıldığına dair Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesinde IŞİD terör örgütü mensubu bazı kişilerin konuşma kayıtlarının silindiği iddiasını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasanın; "Yargı yetkisi" kenar başlıklı 9. maddesinde, yargı yetkisinin Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağı, "Mahkemelerin bağımsızlığı" kenar başlıklı 138. maddesinde, hâkimlerin görevlerinde bağımsız oldukları hükümlerine yer verildiğini söyledi.

Ceza Muhakemesi Kanununa da işaret eden Bakan Bekir Bozdağ, “Sözü edilen bu düzenlemeler çerçevesinde, işlendiği iddia edilen bir suçla ilgili delillerin takdiri ve olayın vasıflandırılması da dâhil olmak üzere, soruşturma yürütülmesi, koruma tedbirlerine başvurulması ve sonucuna göre kamu davası açılmasında tüm yetki ve sorumluluk yargı mercilerine ait olup, soruşturma aşamasında ne tür işlemler yapıldığına dair Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı