CHP Lideri Özgür Özel: ''Cumhuriyetimiz Dimdik Ayaktadır!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, demokrasinin ve laikliğin yara aldığı bir dönemde Cumhuriyet değerlerine bağlı kalmanın önemine vurgu yaptı. Özel, Cumhuriyetin 101. yılına dikkat çekerek, "Cumhuriyetimiz dimdik ayaktadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada, "Demokrasinin, hukuk devletinin ve laiklik ilkesinin yara aldığı bir dönemde, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı kalarak Cumhuriyetimizi 86 milyon yurttaşımızın her bir ferdi için daha yaşanılabilir kılmak ve ülkemizi modern uygarlıklar seviyesine yükseltmek önümüzdeki en temel görevimizdir" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİN GÜCÜ

Cumhuriyetin temellerinin güçlü olduğunu vurgulayan Özel, "Aradan geçen 101 yılda kuruluş felsefesinden sapma çabalarına, terör başta olmak üzere çok sayıda saldırıya, sayısız darbe ve darbe girişimine maruz kalmış olmasına rağmen Cumhuriyetimiz dimdik ayaktadır. Ne Cumhuriyetimiz ne yurttaşlarımız teröre teslim olmamıştır, olmayacaktır," dedi.

Özel, ayrıca 23 Ekim'de Ankara'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan yurttaşlara rahmet dileyerek, "Teröre teslim olmamak adına yaptığımız çağrıya uygun olarak tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyetimizin 1'inci senesinde olduğu gibi, 100'üncü senesinde olduğu gibi 101'inci senesinde de Cumhuriyetimizin coşkusunu doyasıya yaşamaya çağırıyorum," diye ekledi.

KUTLAMALARA DAVET

Özgür Özel, Cumhuriyetimizi seven ve ileriye taşımak isteyen tüm yurttaşları kutlamalara katılmaya davet ederek, "Cumhuriyetimizin sosyal hukuk devleti niteliklerini güçlendirmek için durmaksızın çalışmak düşmektedir," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.