CHP Lideri Özgür Özel, Erdoğan’ın Özür Açıklamalarına Çıldırdı: “Bu Ülke Yüksek Tansiyon İstemiyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili özür açıklamalarına yanıt verdi ve Erdoğan’ın özür dileme çağrısının samimiyetsiz olduğunu ifade etti. Özel, Erdoğan’ın ülke gündemini kavgaya çevirmesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yaptığı 'özür' açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan, Gezi Parkı olayları nedeniyle özür dilemesi gerekenlerin kimler olduğunu belirterek, "Demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar değildir" demişti. Bu açıklamalara karşılık veren Özel, "Bu ülke daha yüksek tansiyon istemiyor. İktidardan hizmet bekliyoruz. Biz CHP olarak yerelde iktidardayız ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tayyip Bey ise kavgaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Özel, Erdoğan’ın özür dileme çağrısının samimiyetine yönelik eleştirilerde bulunarak, "Eğer Dilruba Kayserilioğlu’na özür dilemesi gerekiyorsa, Kadri Mısırlıoğlu’nun cenaze törenine devlet erkanının katılımı da göz önüne alınmalı. Bu durumda Erdoğan, Mısırlıoğlu'nun Atatürk ile ilgili sözleri için de özür dilemelidir" dedi. Ayrıca, erken seçim için en uygun tarihin 2025 Kasım olduğunu belirten Özel, seçim tarihini açıklayarak, halkın kararını vermesi gerektiğini ifade etti.

Özel, Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın kendisi hakkında açtığı davalara da değinerek, "Hulusi Akar, geçmişteki davalarını kaybetti. Bugün açtığı 100 bin liralık dava, zevahiri kurtarmaya yönelik bir çaba. Kimse bulunduğu mevkiye dayanarak kabadayılık yapmasın" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.