CHP Lideri Özgür Özel’den Diyarbakır’da Kritik Açıklamalar!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamalarda MHP lideri Bahçeli’nin Öcalan çağrısını değerlendirerek, siyasi problemlerin çözümü için samimiyetin gerekliliğine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamalarda, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı çağrıyı değerlendirdi. Özel, siyasi problemlerin çözümünün tek bir kişinin Meclis'te konuşması ile mümkün olmadığını ifade etti.

SİYASİ SAMİMİYET GEREKİYOR

Özel, "Sorun bir kişinin Meclis'te konuşması ile çözülemez. Bir yandan bir problemi çözeceğiz derken, başka problemler üzerine şüpheler vardı" diyerek, daha önce anayasa masasına oturmadıklarını belirtti. Mevcut anayasaya uyulmadıkça ve antidemokratik tavırlardan vazgeçilmedikçe, CHP'nin anayasa çiğneyenlerle bir araya gelmeyeceğini vurguladı.

Özel, "CHP'yi masaya böyle sokabilir miyiz diyorsa, niyet buysa bu oyuna gelmeyiz" şeklinde konuştu. Siyasi diyalogların tüm aşamalarında samimiyetle hareket edeceklerini belirten Özel, samimiyetsizliğe itiraz edeceklerini kaydetti.

EŞİT VATANDAŞLIK TEKLİFİ

Devlet Bahçeli'nin beklenmedik açıklamalarına atıfta bulunan Özel, "Devlet Bey beklenmedik bir şey söyleyince, beklenmeyen bir şey ben söyleyeyim size, devlet vadediyorum dedim" ifadelerini kullandı. Eşit vatandaşlığın sağlanması için herkesin Türkiye Devleti'nin sahibi olmalarını teklif etti. Bu noktaya gelindiğinde sorunların çözüleceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.