CHP Lideri Özgür Özel'den Emeklilere Ek Zam Talebi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zam talebiyle mücadelesini sürdürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ek zam sonrasında Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine gelene kadar susmayacaklarını belirtiyor.

CHP lideri Özgür Özel, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zam talebini sosyal medyada, "En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelene kadar susmayacağız" mesajıyla paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in emeklileri mücadeleye çağırmasının ardından katıldığı bir programda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25 ek zam yapılacağını açıkladı.

Özel, bu gelişme üzerine "En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelene kadar susmayacağız!" başlıklı bir video mesajı paylaştı. Videoda, en düşük emekli maaşının 17 bin lira olması gerektiğini vurgulayan Özel, yapılan zammın emeklilerin tepkisi üzerine göstermelik bir iyileştirme olduğunu ifade etti.

Özel, "Yapmaya çalıştıkları iyileştirme gerçek bir iyileştirme değil" diyerek, en düşük emekli maaşının belirlenen hedefe ulaşana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Özgür Özel’in konuşması ise şu şekilde:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyiz şimdi meclis hareketlendi bir haber var. Emeklilere yapılan zamda Bağ-Kur ve SSK emeklisine yapılan zam emekli sandığı emeklisine yapılan zam oranına çıkarılacak. Yani 49.25’e çıkacak. Yüzde 7 civarında bir artış olacağı öngörülüyor. Ve bu gene bir iyileştirme olarak söyleniyor. Biz diyoruz ki, en düşük emekli maaşı 10 bin lira olmasın. Asgari ücret düzeyine çıksın, 17 bin lira olsun. Onların bu söylediği şey emeklilerin mesela 10 bin lira maaş alan bir emekli için 450 lira zamma karşılık geliyor. Haberleri yok 1 kilo et 450 liradan pahalı. Ve yapmaya çalıştıklarını söyledikleri iyileştirme, iyileştirme değil. Sadece bizim gündemde tuttuğumuz ve emeklilerin sahiplendiği tepkiler üzerine şimdi göstermelik bir iyileştirme yapıyorlar. Biz en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenen kadar, yani en az 17 bin lira olana kadar konuşmaya devam edeceğiz. Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı