CHP Mehmet Şimşek'e ne teklif etti?: İşte emekli ve asgari ücretliler için yapılan teklif!

CHP’nin emekliler ve asgari ücretliler için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yaptığı teklif ortaya çıktı. Bakan Şimşek ile görüşmesi sonrası konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, görüşme sonrası değişimle ilgili bir irade göremediklerini söyledi.

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü. Karatepe, 4 saat 18 dakika süren görüşmede Şimşek’e CHP’nin ekonomi mevzusundaki görüşlerini ve çözüm önerilerini iletti.

CHP MEHMET ŞİMŞEK'E NE TEKLİFİ YAPTI?

CHP’li Karatepe görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında Bakan Şimşek’e yaptığı teklifleri söyledi. Karatepe, görüşmede değişime dair bir irade göremediklerini söyledi.

Karatepe’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Asgari ücrete ara zam yapılmamasını şiddetle reddediyoruz. Asgari ücretin satın alma gücü ilk 6 ayda dörtte bir oranında azalacağını, zammın mecburi olduğunu anlattık.

Emekli aylıklarına enflasyon kadar zammın yeterli olmadığını, refah oranı da eklenmesi gerektiğini söyledik.

Memur ve memur emeklisi maaşlarında yüzde 20'lik artışın yeterli olmadığını ilettik. Memur emekli aylıklarına seyyanen zam istedik.

Tarımın ulusal güvenlik meselesi olduğunu, vatandaşların uygun maliyetle gıdaya erişmesi gerektiğini söyledik fakat üzülerek görüyoruz ki tarımsal desteklerin oranı kanundaki yüzde 1'lik seviyeye ulaşmıyor. 89,6 milyar dolarlık desteğin 2006'dan bu yana eksik olduğunu görüyoruz.

Tarımsal destekte kanuna uyulmazken 90 milyar doların üzerinde tarımsal ithalat yapıldı. Yurt içindeki çiftçilerden esirgenen destek, yurt dışı çiftçilere verilmiş oldu.

Buğday ve çay için açıklanan alım fiyatlarının düşük olduğunu kendilerine ilettik.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.