CHP: "Onayları veren siyasi sorumlular ise yargıdan kaçırılmak istenilmektedir"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İliç’te meydana gelmiş olan maden felaketine dayanan raporunda yapılan hatalardan ders alınmadığı vurgulandı. ‘Felaketin önünü açan onayları veren siyasi sorumlular ise yargıdan kaçırılmak istenilmektedir’ sözleri söylendi.

CHP'nin raporunun sonuç bölümünde, 13 Şubat'ta Erzincan İliç'te meydana gelen altın madeni faciasıyla ilgili olarak yapılan değerlendirmede, "Yığın liç sahasından kayan ve geride kalan cevherin yeniden işlenmesi için planlamalar ve yer araştırmalarının yapılıyor olması, bu trajediden ders çıkarılmadığına işaret etmektedir" denildi.

Raporda, eski Çevre Bakanı Murat Kurum'un İliç'teki felakete giden sürecin baş sorumlularından biri olduğu savunuldu. "Buna rağmen Kurum’un halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanı görevini yürütüyor olması abesle iştigaldir," denildi ve istifa çağrısı yapıldı.

Rapor, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Anagold Madencilik'e verdiği 6 ruhsatın hala iptal edilmediğini hatırlatarak, "Bu ruhsatların 2026, 2028, 2029 ve 2031 yıllarına kadar geçerlilik sürelerinin devam ettiği" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

İliç'te yaşanan felaket sonrası başlatılan ceza soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin tesisteki çalışma pozisyonlarının dikkat çektiği vurgulanarak ‘AK Parti bir kez daha bu yaşananların tüm sorumluluğunu çalışanların üzerine atmak istemektedir. Felaketin önünü açan onayları veren siyasi sorumlular ise yargıdan kaçırılmak istenilmektedir’ tespitlerine yer verilmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

İstanbul'da Benzin İstasyonu Operasyonu: 90 Milyon TL'lik Vergi Kaçağı Ortaya Çıktı
Galata Kulesi Altında Trafiği Kapatan Gruba Cezalar Yağdı: Toplamda 13,926 TL Para Cezası Kesildi!
DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor