CHP Pençe-Kilit şehitleri nedeniyle aday açıklamalarını erteleme kararı aldı!

CHP'de bu hafta düzenlenmesi planlanan Parti Meclisi toplantısı ve İstanbul adaylarının tanıtım lansmanı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan 12 askerin acı haberi sebebiyle ertelendi.

CHP'de bu hafta yapılması planlanan Parti Meclisi (PM) toplantısı ve İstanbul adaylarının duyurulacağı lansman, Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaşanan 12 asker şehit haberi üzerine ertelendi. Parti kaynakları, MYK Toplantısı'nda tek gündem maddesinin Pençe-Kilit Operasyonu olduğunu açıkladı.

MYK TOPLANTISINDA ORTAK BİLDİRİ TARTIŞMASI

MYK toplantısında, 12 askerin şehit olmasının ardından partinin ortak bildiriye imza atmama tavrı tartışıldı. MYK üyeleri, partinin yayımladığı bildirinin, ortak imza altına alınan bildiriden daha etkili olduğu konusunda birleşti.

12 askerin yaşamını yitirmesi sebebiyle belediyelere etkinliklerin üç gün süreyle ertelenmesi talimatını veren CHP, bu hafta yapılacak PM toplantısını da erteleyecek. İstanbul adaylarının duyurulmasının planlandığı lansman da ileri bir tarihe ötelenecek.

İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

CHP'de il ve ilçe örgütleri, asker ölümleri ile ilgili Çarşamba günü bir ortak açıklama yaparak tepkilerini dile getirecek. Şehitlerin ardından yaşanan acı olaylar, parti içindeki planlamaları etkileyerek erteleme kararını beraberinde getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam